Oldal kiválasztása

Különös vasárnap. Jól figyeljünk: talán a távolabbi jövőbe ható dolgok történnek ezekben a napokban. Talán éppen (pár)kapcsolati értelemben. Talán először csak titokban. Magunk előtt is rejtve, nem is feltétlenül tudatosodva. De attól még igen. Aratunk, folyton aratjuk korábban vetett magjaink gyümölcseit. Tudja az ember ezt már jól, néha mégsem árt ismételni.

Kép: pinterest.com

Kép: pinterest.com

Időközben a Merkúr átellenbe helyezkedett az Uránuszhoz képest. Szellemi síkon őrüljünk meg kicsit – amennyire meg tudjuk ezt engedni magunknak. Érdemes nyitottá válni a szokatlan ötletek, bevillanó sugallatok számára.

Szerintetek mi lenne, ha bármi lehetne?

Vajon milyenné válna az életünk, ha pár napig (vagy akár csak néhány óráig) mindent beengednénk elménk terébe mint lehetségest – kivétel és ítélet nélkül? Ha semmire sem vágnánk rá gondolkodás nélkül a „lehetetlen” és „képtelenség” válaszkliséket. Ha tündérekhez beszélnénk, fákat ölelgetnénk és mókusoknak vinnénk ajándékot? Ha valóságot játszanánk a többi tisztaszívű, csillogószemű gyermekkel? Ha senkinek sem kellene magyarázni, hogy a csoda mindennapi valóság, az ember tud repülni, és tündérek márpedig léteznek… ha minden lehetséges lenne, ha képesek lennénk elhinni, hogy az emberlény boldogságra született erre a Földre?

Ha ez a szellemi beállítottság lenne a megszokott, az elfogadott?

Mi történne akkor?

És vajon kin múlik mindez?

Pálcák a kézben, áldás az úton.