Oldal kiválasztása

Mire a naptár Miklós napjára fordul, a Merkúr egy ideje már a Bak jelében jár. Ez okozza, hogy gondolataink most inkább az anyag(i világ) felé irányulnak, és könnyebb is őket összeszedni, mint máskor.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Az okkult gyakorlatok közül most a gondolat-koncentrációs praxisnak van ideje, és ezen a vonalon számíthatunk is komoly eredményekre.

A szétszórtság helyét a kommunikációnkban is átveszi a szabatos mondat- és gondolatfűzés. Mostanában mintha egyszerűbb lenne meglátni (és ki is mondani) a lényeget, köntörfalazás vagy terjengősség nélkül.

Tanulás tekintetében az elméletről fokozatosan (vagy fokozatmentesen) áthelyeződik a hangsúly a tapasztalati oktatásra. Mestereink továbbra is a hozzánk közeli embertársaink, valamint a véletlenszerűen (muhaha!!!) generált élethelyzetek.

Vizsgáztatóink és vizsgáink ugyanezek.

Az előttünk álló meseszép keddi napon (a Hold helyzete miatt) fogékonyabbak leszünk a lélek dolgai iránt, és átmeneti hatásként várható egynémely érzelemdömping is. Itt emlékeztetnék arra, hogy az előjelesítés (tehát ítélkezés) az érzelmek kapcsán sem feltétlenül előnyös. Vannak és kész. Minél hamarabb megértjük őket, annál hamarabb szabadulunk (ha akarunk), illetve annál hamarabb adhatjuk át magunkat élvezetüknek.

Pálcák a kézben, áldás az úton.