Oldal kiválasztása
Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com (Libra)

23-án délelőtt a Nap átlép a Mérleg jelébe, mely tevékenységével hivatalosan is megnyitja az őszt. Teszi mindezt úgy, hogy közben a Mars (még pénteken is) a Regulusnál jár. Röviden: a befelé indulást a feltétel nélküli szeretet cselekvő ereje támogatja.

Hosszabban: holnap kezdődik az évkörön az a rész, amikor a világosság a belső tájakat, a lélek rejtett mélységeit járja meg és világítja be. Ilyenkor természetes igényünk a befelé fordulás. Analógiában láthatjuk, ahogy a természet is visszahúzódik önmagába. Az élet ezen a környéken felkészül a téli álomra. Kívül látszólag nem történik semmi, viszont belül annál mozgalmasabb a létezés. Előfordulhat ez mostanság velünk, emberekkel is ugyanígy.

Akinek van kedve, végezze el a lencsemágia szertartását (erről bővebben Paksi Zoltán asztrozófiai hírlevelében) a következő három napban az anyagi szintű boldog bőségért, a lélek szintjén megjelenő fényért és egészségért és a szellem szintjére érkező bőség és egészség érdekében.

Általánosságban elmondható, hogy a Mérleg havában a mindig fontosnál fokozottan fontosabbá válnak a párkapcsolati témák, illetve ilyenkor szívesebben kerüljük a konfliktusokat. Erről később lesz még szó biztosan.

Az indításhoz elég annyi, hogy a Mars a Regulusnál vándorol: ez az állás mindent visz. A szeretet erejével töltekezik az új év(szak) kezdete, és a kezdetekben mindig sűrítve megtalálható az egésznek a minősége. Most tehát olyan korszak (olyan negyedév) indul, ahol a szeretet ereje segíti a belső utazást, a kapcsolatok harmonizálását, és egyáltalán: cselekedeteink motivációjaként is ő jelenik meg. Mindezt főképp teremtő, alkotó energiákon keresztül.

Ahogy az idei nyárban érdemes volt, úgy az idei őszben is érdemes lesz aktívan jelen lenni. Izgalmasnak ígérkezik.

Pálcák a kézben, áldás az úton.