Oldal kiválasztása

A hétfői égi állás az elengedés és véget érés misztériumát járja körül. Vagyis járatja velünk körül, különböző lehetséges tapasztalatokon keresztül.

Zömében arról van szó, hogy a Jupiter a Rák csillagkép legfényesebb, elengedést szimbolizáló csillagánál napozik, míg a Mars és a Neptunusz lassan mágikus energiafonalat fon maguk közé.

Kép: alphacoders.com

Kép: alphacoders.com

Sorolom. A befejezésekből, a véget érésekből erőt meríthetünk. Saját bőrünkön tapasztalhatjuk, hogy valaminek véget kell érnie ahhoz, hogy az új minőség érdemben elkezdődhessen, és vica versa: ahol befejeződik valami, ott abban a pillanatban valami új kezdődik. A lélek dolgaiból (így a spirituális praxisból is) erőt nyerhetünk Minél több titkot sikerül feltárnunk saját lelkünk mélyén, annál erősebbek vagyunk.
A bölcsességet az el- és megengedés tanulásának folyamata hozhatja el. A lényeg elsősorban az engedés. Nem uralni, nem ellenőrizni akarni, hanem megengedni a Sorsnak, hogy történjen. Ha megvan a bizonyosságunk, hogy mindent megtettünk, amit tehettünk, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy hagyjuk az Életnek, hogy körénk rendeződjön. Most azt tanuljuk, hogy a spiritualitásban semmire nem megyünk a fene nagy akarásainkkal.

Mondhatnánk úgy is, hogy érkezik az „úgy akarom, ahogy lesz” mágiája.

Pálcák a kézben, áldás az úton.